Eksamens angst

Eksamensangst/Præstationsangst

Det kan sammenlignes med en quiz, du ser i fjernsynet. Personen er lynende intelligent præcis på det område, som personen er oppe i quiz i, men lige præcis på spørgsmålet til 1 mill., kan personen bare ikke svare på.

Det er det samme, der sker, når du er til eksamen eller skal lave en helt unik præstation, som du har lavet mange gange i træningssessionerne eller i prøverne igennem skoleåret, men NU gælder det virkelig noget, det kunne også være prøverne til dit kørekort, og så går den sorte klap bare ned.

Du får svedeture, du begynder at ryste voldsomt, du får prikkende og stikkende fornemmelser i hele kroppen, måske får du smerter i din brystkasse, kvalme, ja der findes mange symptomer. Det ligner meget en panikangst, det eneste, du har af tanker, er bare at komme væk fra situationen. Det er jo ikke det optimale, når nu det er her, din fremtid - eller en lille del af den - kan sikres , men en del der er SÅ vigtig, og som du virkelig har knoklet for at nå.

 

Det er helt ok at være spændt op til en eksamen. Men det er ikke i orden, at det skal blokere dig i at tale og huske klart. Symptomerne kan virkelig blokere dig i at tænke klart, og det er ikke en adfærd, der er i orden. Årsagen til at du reagerer sådan, finder vi under behandlingen med hypnose/hypnoterapi sammen ud af  og ændrer på den form for adfærd. Det er jo et forsvar, din krop sætter i gang, men det skal den jo ikke på ting, du kan.

Det er noget helt andet, hvis du ikke har læst op eller trænet det, du skal i træningssessionerne eller under træningsprøverne i skolen. Så kan du sagtens have præcis de samme symptomer, men så er der kun en medicin, der hjælper. LÆS LÆS LÆS, TRÆN TRÆN TRÆN. Her er hypnose/hypnoterapi uvirksomt. Men der er jo en fare for, at du får opbygget en forkert adfærd til næste gang, du skal til eksamen, og så er det en anden historie, og det kan jeg hjælpe dig med at ændre, som du lige har læst.

Hvad er det, der gør at man er så bange, det værst tænkelige er jo bare, at man ikke består denne gang.

Ja, og det kan også være slemt nok, måske går der uendelig lang tid, før du igen kan vise , at du kan det stof, du skal op i. Der går måske helt op til et år, og hvad skal der så ske i mellemtiden. Dine forældre, eller andres forventninger kan også være årsagen, eller sågar dine læreres forventninger til dig.

Vi kan sammen neutralisere din eksamensangst.

Nogen har oplevet, at en eksamen en gang er gået galt, og det er derfor din underbevidsthed forsøger, det bedste den har lært, at få dig væk fra situationen, det hjalp jo sidste gang?.

Men skal du have den eksamen, er det jo som skrevet tidligere ikke særligt hensigtsmæssigt.

HUSK på, at underbevidstheden husker alt hvad den har oplevet...

så den husker selvfølgelig også, hvad det var der udløste din eksamensangst første gang.

Går du rundt med noget, der ligner ovenstående beskrivelse, eller er du usikker på, hvad det er, det kaldes i dit tilfælde, for kært barn har jo mange navne, så kontakt mig på 31720271, eller skriv en mail til

Din hypnotisør og hypnoterapeut