Angst

Angst , ja hvad er det?

Det kan være mange ting.


Angst er helt afgjort mange ting. Angst kunne måske være det der også benævnes som Fobi eller er det?, læs videre og find mit svar på det.

Ved du hvad der gør dig bange, ? - har du tænkt over det ?-

Hvordan har du det når du har angst, hvad føler du, føler du overhovedet?.

Er det rigtig angst?.

Angsten er der jo for at beskytte og passe på dig, hvad er det den passer på?.

Det er alt sammen noget du kan få svar på i hypnose med hypnoterapi, det er netop derfor denne behandlingsform er så effektiv, da det er det ubevidste sind vi samarbejder med og ikke det vi kender som vores kritiske sans, vores beviste sind.

Der kan være mange situationer hvor du føler angst, det kunne være når du ser en edderkop, når du er alene hjemme, måske når du er i mørke, alene ude med skraldespanden i mørke, når du er sammen med mange mennesker, ved en koncert, i biografen, eller bare er hos familien. Du kan være rædselslagen for at køre bil. Du kan også være bange for at dø, bange for slanger, hunde eller alt muligt tænkeligt. Der er vel ikke grænser for hvad man kan være "bange", "angst", "rædselsslagen", for. Det er dig der mærker det, der ved det bedst. 

Der er helst sikkert altid en god grund til, at du lider af angst det er oftest en glemt oplevelse, der huskes ubevidst og du reagerer på. Og reaktionen er ofte helt ude af proportion - man ved med sin fornuft, at en edderkop ikke kan dræbe dig eller gøre dig fortræd, men alligevel oplever du at du flygter fra rummet. Denne form for angst kaldes fobier. Fobier er tit en frygt for en helt bestemt ting, f.eks. slanger, hunde eller edderkopper, det kunne også være højder, en elevatorer eller måske det at skulle flyve. Andre former for angst, f.eks. dødsangst, kan være kommet af et du ikke har fået bearbejdet et traume, en sorg, hvor du måske har oplevet, at en af dine nærmeste pludselig er død.

Der findes også andre former for angst. Nogle af dem kaldes - måske lidt fejlagtigt - også for fobier. Her kan f.eks. nævnes sociale fobier - eller social angst, som måske er mere beskrivende for tilstanden. Der kan også være tale om eksamensangst - eller præstationsangst, med et andet ord. Man har måske oplevet at skulle leve op til andres forventninger og føler, at man har skuffet dem. Måske har man prøvet en eksamen, hvor man pludselig ikke kunne huske, det du havde tillært dig, hvilket har medført en angst for, at det kan ske igen. Der kan være stor forskel på, hvad vi oplever som angstfremkaldende. Dels kan det have noget med alderen at gøre og netop her kan hypnose og hypnoterapi være med til at afhjælpe angsttilstanden. Hvis man har haft en oplevelse som barn eller ung, kan det have sat sig som en erfaring - en måde du har lært dig at reagere på for at beskytte dig selv i bestemte situationer. I hypnose er det muligt at hente disse oplevelser frem i bevidstheden og neutralisere dem og dermed angsten.

Mange siger, at når de mærker angsten komme, så føler de en ubehagelig indre uro, følelses forstyrrelser i arme, hænder, en prikken og stikken, hjertet slår hurtigere - de kan mærke den hurtige puls og kan måske høre hjertet, der banker af sted. Nogle fortæller, at de får svært ved at trække vejret, andre føler, de ryster over det hele eller har svært ved at stå på benene. Et af de mest almindelige symptomer er sved i hænderne, fødderne eller i nakken. Føler du angst over for noget, skulle du prøve hypnose med hypnoterapi. Du skal ikke leve med en tilstand, som kan ændres og som er en forhindring i at have et godt og udbytterigt liv med dig selv og dine nærmeste.

Gør en forskel for dig selv,

lad ikke stå til, men gør noget.

Ring på 31 72 02 71

Eller

Send en mail på: info@janlykke.dk