Hypnose og hypnoterapi

Hypnose ?

- hokus pokus, mystisk, fascinerende?.

Mange har set hypnose i TV som underholdning.

der hvor deltagere gør hvad som helst, det kan være de går rundt og tror de er fulde, det kan være de tror de er på månen, de kan oven i købet fortælle hvordan der ser ud deroppe, altså på månen.

Er hypnose virkelig så magtfuldt, at det kan få folk til at tro, at de er i de bedste venners festlige lag, eller at de er uddannede astronauter, der skal lande på månen?

 Ja og nej.

Hypnose har været her  i mange år

Hypnose kommer af ordet HYPNOS

Hypnose minder nok mest om dagdrømmeri. Det er en trancetilstand, hvor alle andre indtryk end dem, hypnotisøren gør gældende, er lukket ude, den kritiske sans er sat ud på et sidespor, men kun så længe den, der er i hypnose, vil det.

Det vil så sige at sker der noget i hypnosen, som ikke er acceptabelt for klienten, ja så vil den kritiske sans træde ind og sige stop. Der er med andre ord intet at være betænkelig for, klienten slipper kun kontrollen, så længe klienten synes det er ok.

I denne tilstand er man modtagelig over for de forslag, som hypnotisøren giver en - disse er altid aftalt på forhånd - og man kan lade være at følge et forslag, hvis man ikke accepterer det..

Hypnose er først og fremmest et samarbejde mellem mig som hypnotisør og dig som klient.

Som oftest henvender folk sig til mig som hypnotisør/hypnoterapeut for at opnå en ændring i sin tilstand/sit adfærdsmønster.

Hypnose er et samarbejde mellem hypnotisør og klient. Et samarbejde, der skal få din bevidsthed til at tage en pause, mens underbevidstheden overtager kontrollen. Bevidstheden er den del af os, der fortæller os, hvad vi ikke kan. Derfor er det hensigtsmæssigt at få den sat på et sidespor, så længe vi arbejder med dit ubeviste sind, det du har tillært dig fra helt lille.

Der er mange teorier om underbevidstheden. Man mener, den styrer over 80% af de ting, vi foretager os. Når vi har lært en ting, lagres den i underbevidstheden, som derefter sørger for, at man kan gøre ting - helt uden at tænke over det. Det er særdeles hensigtsmæssigt, når vi taler om at gå, cykle, tale, køre bil osv., men det er ikke hensigtsmæssigt, hvis det, vi har indlært, skaber problemer for vores daglige liv. Her kan bla. nævnes det at være bange for forskellige ting, følelsen af ikke at være god nok, ikke at være elsket, ikke god nok til udføre et stykke arbejde, blandt mange mange andre ting.

 

Personligt oplever jeg Hypnose og hypnoterapi som et utroligt stærkt redskab, der kan hjælpe med til at afdække årsager til uhensigtsmæssige adfærdsmønstre og sætte andre mere livsbekræftende adfærdsmønstre i stedet.


 

Gør en forskel for dig selv,

lad ikke stå til, men gør noget.

Ring på 31 72 02 71

Eller

Send en mail på:  info@janlykke.dk